O NAMA I NAŠOJ FIRMI

BIO-ŠAMP d.o.o. sa sjedištem u Šijama općina Tešanj bavi se proizvodnjom svježeg šampinjona, zlatnog šampinjona, svježih bukovača i shiitake gljiva te uvozom repromaterijala potrebnog za proizvodnju gljiva. 

BIO-ŠAMP d.o.o. je porodično preduzeće sa šesnaestogodišnjim iskustvom u proizvodnji gljiva. U početku je proizvodnja gljiva bila organizovana na principu s.t.r. H&F, da bi se 2008. godine stekli uslovi za njenu preregistraciju u d.o.o. te novi prepoznatljiviji naziv BIO-ŠAMP.

Primarna djelatnost preduzeća jeste uzgoj i trgovina gljivama, prvenstveno plemenitim pečurkama (šampinjonima), međutim s obzirom na zahtjeve tržišta i potrebe kupaca, danas se osim proizvodnje šampinjona, bavimo i proizvodnjom zlatnog šampinjoina i bukovače. 

Razvojem preduzeća rastao je i broj zaposlenih, tako da je  u 2020. godini on 
dostigao broj od 130 stalno zaposlenih radnika raspoređenih po sektorima.

Proces proizvodnje prati inžinjer poljoprivrede kao i specijalista za proizvodnju i preradu gljiva. Proizvodnja je u potpunosti  modernizovana, te se ista vrši u namjenski građenom objektu.U ovako koncipiranoj proizvodnji u toku sedmice proizvede se nekoliko desetaka tona svježe gljive. Gljiva se u hladnjači i pakirnici priprema za tržište i prevoz do kupaca u vozilima opskrbljenim sa hlađenjem. 


Uz stalnu kontrolu procesa proizvodnje preko standarda kvaliteta koje posjedujemo ( GLOBALG.A.P., HACCP te ISO 9001:2008 ), u svim fazama, postignuta je vrhunska kvaliteta i ispravnost proizvoda što se dokazalo kroz povjerenje najvećih trgovačkih lanaca u BiH ( KONZUM, BINGO, ROBOT, BEST ) koji našu robu plasiraju do krajnjih potrošača. Dugogodišnje iskustvo,savremeni način praćenja proizvodnje te uspješno i dinamično rukovodstvo neminovno je uvjetovalo da BIO-ŠAMP d.o.o. postane lider u proizvodnji gljiva u Bosni i Hercegovini.