Proizvodi

02

Juli

2015

SHIITAKE

Shiitake gljiva, na našem jeziku gljiva sitaka naziva se još i japanskom gljivom, hrastovom gljivom i Schwarzwald gljivom. Svrstava se u veoma ljekovite jestive gljive, potiče sa azijskog kontinenta gdje prirodno raste u šumama.

Čitaj dalje  

07

Maj

2015

ŠAMPINJONI

Čovjek se od davnina bavio skupljanjem gljiva za jelo. U drevnoj kineskoj civilizaciji i kulturi gljive su cijenjene već 7000 godina, a i starim Rimljanima bila su poznata razna jela od gljiva. U azijskim se zemljama koriste u prehrani i liječenju već hiljadama godina. U staro doba ljudi su mislili da je to hrana bogova, možda čak da su nastale od groma, jer su se pojavljivale preko noći, nakon oluje.

Čitaj dalje  

06

Maj

2015

BUKOVAČE

Bukovača je visoko cijenjena jestiva gljiva, vrlo rasprostranjena u prirodi. Javlja se u šumama umjerenog klimata širom svijeta. To je saprofit koji u prirodi raste na panjevima, oborenim stablima i komadima koji ostaju iza sječe prvenstveno listopadnog drveća. U našim listopadnim šumama sreće se na bukvi, topoli, vrbi, brezi, hrastu, grabu, jasenu, pa čak i na voćkama, uglavnom u jesenjem periodu. Na živom drvetu se nalazi vrlo rijetko, što je znak da je drvo zbog nečega oslabilo.

Čitaj dalje  

Certifikati

Firma Bio-Šamp d.o.o. posjeduje slijedeće certifikate: HACCP ISO 9001:2008 GL...

Čitaj dalje

SHIITAKE

Shiitake gljiva, na našem jeziku gljiva sitaka naziva se još i japanskom gljivom...

Čitaj dalje

ŠAMPINJONI

Čovjek se od davnina bavio skupljanjem gljiva za jelo. U drevnoj kineskoj civili...

Čitaj dalje

BUKOVAČE

Bukovača je visoko cijenjena jestiva gljiva, vrlo rasprostranjena u prirodi. Jav...

Čitaj dalje