O nama

BIO-ŠAMP d.o.o. sa sjedištem u Šijama općina Tešanj bavi se proizvodnjom šampinjona i bukovača, te uvozom repromaterijala potrebnog za proizvodnju gljiva. 

BIO-ŠAMP d.o.o. je porodično preduzeće sa šesnaestogodišnjim iskustvom u proizvodnji gljiva. U početku je proizvodnja gljiva bila organizovana na principu s.t.r. H&F, da bi se 2008. godine stekli uslovi za njenu preregistraciju u d.o.o. te novi prepoznatljiviji naziv BIO-ŠAMP. 

Primarna djelatnost preduzeća jeste uzgoj i trgovina gljivama, prvenstveno plemenitim pečurkama (šampinjonima), međutim s obzirom na zahtjeve tržišta i potrebe kupaca, danas se osim proizvodnje šampinjona, bavimo i proizvodnjom zlatnog šampinjoina i bukovače. 

Razvojem preduzeća rastao je i broj zaposlenih, tako da je  u 2015. godini on dostigao broj od 80 stalno zaposlenih radnika raspoređenih po sektorima . Proces proizvodnje prati inžinjer poljoprivrede kao i specijalista za proizvodnju i preradu gljiva.

Proizvodnja je u potpunosti  modernizovana, te se ista vrši u namjenski građenom objektu.U ovako koncipiranoj proizvodnji u toku sedmice proizvede se nekoliko desetaka tona svježe gljive. Gljiva se u hladnjači i pakirnici priprema za tržište i prevoz do kupaca u vozilima opskrbljenim sa hlađenjem. 

Uz stalnu kontrolu procesa proizvodnje preko standarda kvaliteta koje posjedujemo ( GLOBALG.A.P., HACCP te ISO 9001:2008 ), u svim fazama, postignuta je vrhunska kvaliteta i ispravnost proizvoda što se dokazalo kroz povjerenje najvećih trgovačkih lanaca u BiH ( KONZUM, BINGO, ROBOT, BEST ) koji našu robu plasiraju do krajnjih potrošača. 

Dugogodišnje iskustvo,savremeni način praćenja proizvodnje te uspješno i dinamično rukovodstvo neminovno je uvjetovalo da BIO-ŠAMP d.o.o. postane lider u proizvodnji gljiva u Bosni i Hercegovini. 

Certifikati

Firma Bio-Šamp d.o.o. posjeduje slijedeće certifikate: HACCP ISO 9001:2008 GL...

Čitaj dalje

SHIITAKE

Shiitake gljiva, na našem jeziku gljiva sitaka naziva se još i japanskom gljivom...

Čitaj dalje

ŠAMPINJONI

Čovjek se od davnina bavio skupljanjem gljiva za jelo. U drevnoj kineskoj civili...

Čitaj dalje

BUKOVAČE

Bukovača je visoko cijenjena jestiva gljiva, vrlo rasprostranjena u prirodi. Jav...

Čitaj dalje